22. 11. 2024   |   svátek má Cecílie
 

Rybí filé dušené s cibulí

Název Množství a jednotka
rybí filé 600 g
cibule 1-2 ks
máslo 2 lžíce
rajský protlak 50 g
mouka 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: česká
Příprava: 01 h.
Vaření: 25 min.
Jarča



Postup
Rybí filé omyjeme, osušíme, nakrájíme na porce, osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, zaprášíme moukou a necháme asi půl hodiny odležet.
Cibuli nakrájíme na proužky, dáme na rozehřáté máslo a necháme zesklovatět. Potom přidáme rybí filé a opečeme ho do zlatova po obou stranách. Přidáme rajský protlak, podle potřeby mírně podlijeme a dusíme do měkka.
Při podávání posypeme strouhaným křenem.


 


RECEPTY

Szegedinský guláš

Postup: Na sádle zpěníme drobně nakrájené cibule, přidáme mletou papriku, promícháme,... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí maso s rokfórovou omáčkou

Postup: Kuřecí nebo krůtí maso nakrájíme na tenké nudličky a na oleji v hlubší pánvi... zobrazit recept

RECEPTY

Zelí z červené řepy

Postup: Červenou řepu oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle (malé... zobrazit recept

RECEPTY

Budapešťská pomazánka

Postup: Změklé máslo utřeme s tvarohem a jogurtem. Přidáme mletou sladkou papriku,... zobrazit recept

RECEPTY

Francouzské palačinky

Postup: V kastrůlku rozpustíme máslo. Všechny suroviny dáme do mísy a ušleháme ponorným... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

PENZIONY

U Strakatého koně

Penzion je díky své poloze na samotě u lesa ideálním místem jak pro rodinnou...